Η MG είναι μια βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που παρήγαγε σπορ αυτοκίνητα από το 1924. Από το 2000 αποτελούσε τμήμα του Ομίλου MG Rover και σταμάτησε την παραγωγή οχημάτων όταν η εταιρεία κατέρρευσε τον Απρίλιο του 2005. Τα αυτοκίνητα με το σήμα της MG ξεκίνησαν να παράγονται και πάλι από τις 23 Μαρτίου 2007, κάτω από τη νέα ιδιοκτησία της κινεζικής Nanjing Automobile Corporation (NAC). H NAC στις 22 Ιουλίου 2005 εξαγόρασε τα περιουσικά στοιχεία του υπό εκκαθάριση ομίλου MG-Rover Group με προσφορά £53,000,000.

Η MG απέκτησε το όνομά της από τη Morris Garages. Ο William Robert Morris ξεκινώντας απο επιδιορθώσεις και πκατασκευή ποδηλάτων και μηχανών πέρασε τελικά στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων. Η Morris Garages ξεκίνησε να παράγει δικές τις δημιουργίες σύμφωνα με τα σχέδια του Διευθυντή Πωλήσεων και οδηγό αγώνων Cecil Kimber (Σέσιλ Κίμπερ) ο οποίος και προσχώρησε στην εταιρεία το 1921.

Όταν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι Άγγλοι προμηθευτές κινητήρων της Morris Garages, White and Poppe, σταμάτησαν την παραγωγή διότι δεν ενδιαφέρονταν πλέον για την κατασκευή κινητήρων, η MG στράφηκε στην Continental από την Αμερική και υπέγραψε αντίστοιχη συμφωνία. Όταν και αυτοί έκαναν πίσω στράφηκε σε μια Γαλλική εταιρία, την Hotchkiss η οποία φοβούμενοι οι ιδιοκτήτες ότι οι Γερμανοί θα της επιτάξουν το εργοστάσιο μετεγκαταστάθηκε στην Αγγλία. Σε μερικά χρόνια ο Morris φοβούμενος ότι οι προμηθευτές του δεν θα μπορούσανε να ακολουθήσουνε την έκρηξη των πωλήσεων των αυτοκινήτων του, εξαγόρασε όλες τις συνεργαζόμενες εταιρίες και τις ονόμασε αντίστοιχα Morris Engines, Morris GearBoxes κλπ. Έτσι το 1924 με μαζική παραγωγή αυτοκινήτων αρχίζει η σύγχρονη ιστορία της Morris Garages – MG.

Η MG είναι περισσότερο γνωστή για τα διθέσια σπορ ανοικτά αυτοκίνητα, όμως η εταιρεία παρήγαγε και 4θυρα και κουπέ αυτοκίνητα.

MG Motor (officially MG Motor UK Limited) is a British car manufacturer owned by SAIC Group and headquartered in BirminghamUnited Kingdom. It designs, develops, assembles and markets cars sold under the MG marque.

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola